2015. április 14., kedd

Habkönnyű túrós pite







A tésztához:
50 dkg liszt
4 dkg margarin
3 dkg élesztő
2 dl tej
5 evőkanál kristálycukor
2 tojás
7 csipet só

A töltelékhez:
50 dkg túró
10 dkg margarin
3 evőkanál kristálycukor
2 tojás
1 csipet só

A tetejére:
1 tojás

ELKÉSZÍTÉSE Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat, a cukros, élesztős tejet, és jól összegyúrjuk. A túrót villával áttörjük. A vajat megolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz a töltelék összes hozzávalóival együtt, és összekeverjük.
A tésztát kettéosztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk. Az én tepsim mérete 30 × 20 cm. A tepsit kikenjük margarinnal és kibéleljük az egyik kinyújtott tésztalappal. Rákenjük a túrótölteléket, majd befedjük a másik tésztalappal. Megkenjük a kissé felvert tojással, villával megszurkáljuk. 200°C-ra előmelegített sütőben alsó-felső lángon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük.


A pitét bármilyen szezonális gyümölcstöltelékkel el lehet készíteni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése