HOZZÁVALÓK
A PISKÓTÁHOZ
6 db tojás
1 csepp citromlé
1 csipet só
5 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
6 csapott ek finomliszt
0.5 csomag sütőpor
Az ALMA TÖLTELÉKHEZ
1 kg zöld alma
5 evő kanál citromlé
5 evő kanál cukor
A TÚRÓ TÖLTELÉKHEZ
80 dkg túró
fél kocka ráma
6 evő kanál porcukor
A ZSELÉHEZ
7 dl zöld alma szénsavas üdiítő
3 kis kanál mandula aroma
3 csomag vaníliás puding por
5 kanál cukor
ELKÉSZÍTÉS
1,A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
2,Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz
Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjülk a sütőporral és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe.
10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
3.Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett.Ha kihűlt
a piskóta ketté vágjuk.
4.Az almát megpucoljuk lereszeljük ,kinyomjuk a léből ,végül hozzá adjuk a citrom levet a cukrot össze főzzük kb 10 perc alatt.
5.A túró krémhez a vajat alaposan elkeverjük a rámával ,majd hozzá adjuk a túrót és jól elkeverjük.
6.A 3 csomag vaníliás cukrot össze keverjük az aromával kevés üdítővel a cukorral.Feltesszük a maradék
üdítőt a tűzre ,hozzá adjuk a pudinkot addig keverergetjük még benem sűrűsödik,
7,ÖSSZEALLÍTÁS .Az első piskóta lapot megkenjük az alma felével ,rásimítjuk a fele túró tölteléket és mehet a fagyasztóba 10 percre.Ha kivettük a fele üdítős pudingot rátesszük és 10 percre megint fagyasztóba tesszük.
8.Kivettük a fagyasztóból megkenjük a maradék almával és túróval,rátesszük a pikóta tetejét és a maradék zselével lekenjük a fagyasztóba tesszük megint 10 s tegyük át a hűtőbe 2 óra múlva fogyaszthetó
A PISKÓTÁHOZ
6 db tojás
1 csepp citromlé
1 csipet só
5 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
6 csapott ek finomliszt
0.5 csomag sütőpor
Az ALMA TÖLTELÉKHEZ
1 kg zöld alma
5 evő kanál citromlé
5 evő kanál cukor
A TÚRÓ TÖLTELÉKHEZ
80 dkg túró
fél kocka ráma
6 evő kanál porcukor
A ZSELÉHEZ
7 dl zöld alma szénsavas üdiítő
3 kis kanál mandula aroma
3 csomag vaníliás puding por
5 kanál cukor
1,A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
2,Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz
Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjülk a sütőporral és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe.
10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
3.Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett.Ha kihűlt
a piskóta ketté vágjuk.
4.Az almát megpucoljuk lereszeljük ,kinyomjuk a léből ,végül hozzá adjuk a citrom levet a cukrot össze főzzük kb 10 perc alatt.
5.A túró krémhez a vajat alaposan elkeverjük a rámával ,majd hozzá adjuk a túrót és jól elkeverjük.
6.A 3 csomag vaníliás cukrot össze keverjük az aromával kevés üdítővel a cukorral.Feltesszük a maradék
üdítőt a tűzre ,hozzá adjuk a pudinkot addig keverergetjük még benem sűrűsödik,
7,ÖSSZEALLÍTÁS .Az első piskóta lapot megkenjük az alma felével ,rásimítjuk a fele túró tölteléket és mehet a fagyasztóba 10 percre.Ha kivettük a fele üdítős pudingot rátesszük és 10 percre megint fagyasztóba tesszük.
8.Kivettük a fagyasztóból megkenjük a maradék almával és túróval,rátesszük a pikóta tetejét és a maradék zselével lekenjük a fagyasztóba tesszük megint 10 s tegyük át a hűtőbe 2 óra múlva fogyaszthetó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése