2015. szeptember 3., csütörtök

Sajtoscsiga tekercs.






Hozzávalók
Tészta 
400 ml tej 
21 g élesztő 
1 tk cukor 
1 tk só 
1 egész tojás és 1 fehérje 
3 ek olaj 
700 g liszt (kb. lágy tésztát kell kapnunk) 

Töltelék 
200 g sirene sajt, reszelve 
50 g vaj, olvasztva 

Megkenni 
1 tojás sárgája 
2 ek olaj 
2 ek tej 

Elkészítése

Az élesztőt futtassuk fel a cukorral elkevert langyos tejben. 
Gyúrjuk össze a tészta többi hozzávalójával. 
Osszuk két egyenlő részre, és hagyjuk meleg helyen, letakarva 20 percig pihenni. 
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket 25 cm hosszú téglalappá, kenjük meg őket az olvasztott vajjal, szórjuk mega reszelt sajttal, és sorosan tekerjük fel. 
Éles késsel vágjunk az egyik oldalról 1 cm-es vastagságú szeleteket (teljesen ne vágjuk át a tekercset). 
Az első tekercset hajtsuk középre, aztán egyet jobbra, egyet balra, megint középre, jobbra… 
Meleg helyen hagyjuk kelni a tekercseket 40 percig. 
Kenjük meg a sárgája, olaj, tej keverékével. 
Süssük előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben 40-45 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése