2016. február 13., szombat

Mogyorós csokoládés sütemény







Mogyorós csokoládés sütemény

Hozzávalók:

A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 ek cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
  • 2 csomag csokoládés puding
  • 5 dl tej
  • fél kocka margarin
  • 5 ek cukor
  • 1 tábla étcsokoládé (100g)
A tetejére:
  • 1 tábla tortabevonó (100g)
  • 5 dkg tejpor
  • 5 dkg margarin
  • pici rum aroma
  • 10 dkg törtmogyoró
  • kevés olaj

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. Végül beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon megsütjük. (Tűpróba)
Ha kihűlt ketté vágjuk.
A pudingot és a cukrot kevés tejben csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejhez, majd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Mikor kihűlt, hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét.
Az alsó piskótára rásimítjuk a krémet, majd befedjük a második lappal.
A máz hozzávalóit összefőzzük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
A tört mogyorót kevés olajon megpirítjuk, majd megszórjuk vele a sütemény tetejét. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése