2016. február 17., szerda

KÓKUSZOS KRÉMES






A tésztához
30 dkg finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
12 dkg cukor
1 csomag sütőpor
15 dkg margarin
1 db tojás
A fehér krémhez
6 db tojásfehérje
12 dkg cukor
25 dkg kókuszreszelék

A sárga krémhez
6 db tojássárgája
3 evőkanál finomliszt
3 dl tej
25 dkg margarin
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
20 dkg étcsokoládé
4 ek kókuszreszelék

Elkészítés
A tésztához előbb a vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Míg felverjük a tojásfehérjét a cukorral és hozzákeverjük a kókuszt, a tésztát hűtőbe tesszük.
Ezután két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd elegyengetjük rajta a tojásfehérjés krémet.
Kinyújtjuk a másik felét is, és rátesszük a fehér krém tetejére. Előmelegített sütőben megsütjük.
Míg sül, megfőzhetjük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés (2 merőkanálnyi) meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő (szintén nem forró) tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
Ezután hagyjuk kihűlni, eközben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje. A margarint pedig kivesszük a hűtőből (mert fontos, hogy a krém és a margarin ugyanolyan hőmérsékletű legyen!).
Ha kihűlt a krém, a margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a krémmel homogén masszává vegyítjük, és a kihűlt tésztás réteg tetejére terítjük.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a sütemény tetején, majd megszúrjuk kókuszreszelékkel.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése