2015. április 22., szerda

BORSÓS HÚS






hozzávalók / 4 adag
1 kg sertéscomb
1 kis csomagos fagyasztott borsó
3 db csemegeuborka
olaj
bors, magyaros fűszerkeverék, pirospaprika
1 nagy fej fokhagyma
1 kg burgonya


elkészítés
A húst megmossuk, és apró kockára vágjuk.
Feltesszük főni a megtisztított, apróra vágott fokhagymával, borssal, fűszerkeverékkel.
A borsót a felforrt vízbe tesszük, és 10 perc alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt a hús, öntünk alá olajat, és megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót, az apróra vágott csemegeuborkát, és meghintjük pirospaprikával. Pár perc alatt készre sütjük.
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, hosszában apró csíkokra vágjuk, jól megtöröljük.
Bő, forró olajban készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése