2015. április 22., szerda

Magyaros rakott káposzta recept








hozzávalók / 4 adag
1 kg savanyított szálas káposzta
fél szál füstölt kolbász (kis karikára vágva)
10 dkg császár szalonna
1 nagy pohár tejföl
2 fej hagyma
50 dkg sertéscomb (apróra vágva)
só, bors, pirospaprika, babérlevél
olaj
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
1 doboz félkész rizs
1 fej fokhagyma


elkészítés
A savanyú káposztát kétszer kimossuk, majd a megpucolt fokhagymával, babérlevéllel feltesszük főni.
Pörköltet készítünk hagymával a hagyományos módon.
A rizst elkészítjük a rajta levő utasítások szerint.
A megfőtt káposztáról leöntjük a vizet, egy tepsi aljára teszünk belőle, majd következik a pörkölt fele, a rizs fele, a kolbász, szalonna, a tejföl fele, a lereszelt sajtok fele, ízesítjük borssal, sóval.
Majd befejezzük a rétegezést a megmaradt alapanyagokkal, felülre káposzta kerül.
Sütőben kb 1 óra alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése