2015. április 17., péntek

Csokoládés banánkrémes torta







Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
3 evő kanál liszt
1 sütőpör
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál cukor

A krémhez:
1 kis dobozos hulala tejszín
2 db banán
2 evőkanál akác méz
1 citrom reszelt héja

A tetejére:
4 kanál készen vásárolt csokoládé öntet
készen vásárolt csokoládés keksz golyó

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét kemény habbá verjük.A tojássárgáját kikeverjük a cukorral.
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A kakaót bele keverjük a tojás fehérjébe, majd óvatosan hozzá keverjük a tojássárgás masszát, és a sütőporos lisztet is.
Ki olajozott (vagy sütőpapírral bélelt) 20cm-es torta formába öntjük a masszát.
180fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük a tortát. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)
A hulala tejszínt kemény habbá verjük. A banánt vékony karikára vágjuk, villával összetörjük és a habhoz keverjük. A mézet gyengén felolvasztjuk és a krémhez adjuk, majd hozzá adjuk a citrom reszelt héját is. 30percre hűtőbe tesszük, hogy kicsit megszilárduljon.
A torta lapot 3 felé vágjuk és megtöltjük krémmel, majd tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
A torta tetejére rácsurgatjuk a csokoládé öntetet, nem baj ha az oldalára is rácsurog. A tetejét csokoládés kekszgolyókkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése