2015. április 17., péntek

Sertésdagadó kolbászhússal töltve







Hozzávalók:
1 kg dagadó
1 pár nyers kolbász
2 db hagyma
10 dkg tömlős magyaros sajt
olaj
piros arany
1 kanál darált sós pritamin paprika
bors
sütő zacskó

A burgonyagombóchoz:
1 kg burgonya
2 kanál vaj
10 dkg magyaros tömlős sajt
1 hagyma
bors,só

Elkészítés:
A dagadót felvágjuk és megtöltjük a kolbászhússal és összevarrjuk.
Kívülről bekenjük mindenhol piros arannyal.
A hagymát megpucoljuk karikára vágjuk és a sütő zacskóba tesszük a tömlős sajttal együtt,
A dagadót is a sütőzacskóba tesszük öntünk rá 1 dl vizet, és fél deci olajat. A darált pritamin paprikát is a zacskóba tesszük.
Lezárjuk a zacskót és kb. 2 óra alatt a sütőben készre sütjük.
A zacskót levágjuk róla, és tányérra tesszük a húst, majd leöntjük a zacskóban talált mártással.
Amíg a hús sül elkészítjük a köretet.
A burgonyát készre főzzük össze törjük az előre elkészített olajon dinsztelt hagymával, sajttal, fűszerekkel, vajjal, és ha a húsból maradt kevés mártás azt is adhatunk hozzá.
Olajos kézzel gombócokat formálunk a burgonyapüréből és a hús mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése