2015. április 9., csütörtök

Gesztenyés habos sütemény









hozzávalók / 4 adag

A tésztához
4 db tojás
10 dkg vaj
3 púpozott ek porcukor
1 csomag sütőpor
4 csapott ek finomliszt
5 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 csapott ek cukor
10 dkg vaj
250 g gesztenyemassza
A habhoz
3 dl habtejszín

elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral és 10 dkg vajjal, kakaóval.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lisztet összekeverjük a sütőporral, és a sárgájához adjuk, összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk, habot elkeverjük.
Tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, 15 perc alatt megsütjük.
A pudingot kevés tejjel és a 3 kanál cukorral elkeverjük, a maradék tejet a 10 dkg vajjal tűzre tesszük, hozzáöntjük a pudingot. Lassú tűzön sűrű krémmé keverjük.
Mikor félig kihűlt, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és alaposan elkeverjük.
A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, és megkenjük krémmel, a hulala tejszínt kemény habbá verjük, a tetejére simítjuk.
Díszítjük kakaóval, hűtőbe tesszük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20 cm

költség: 1200 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése