2015. április 9., csütörtök

Sárgabarackos túrós sütemény








hozzávalók / 4 adag
A tésztához:
20 dkg liszt
1 tojás
2 ek cukor
kb. 1 dl langyos tej
kevés élesztő
2 ek lágy vaj

A töltelékhez:

50 dkg túró
1 kis dobozos tejföl
4 ek cukor vagy ízlés szerint
20 dkg baracklekvár, sütésálló
sárgabarack ízlés szerint
porcukor a tetejére ízlés szerint
3 ek gríz
1 tojássárgája

elkészítés
Kevés langyos tejbe beletesszük az élesztőt és 1 kis kanál cukrot, és jól összekeverjük, meleg helyen megkelesztjük.
A tészta hozzávalóit egy műanyag tálba rakjuk, hozzáadjuk az élesztőt és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük, egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk, és a tésztát elegyengetjük benne, a tetejét megszórjuk 1 kanál grízzel, és sárgabaracklekvárral megkenjük a tetejét.
A túrót lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, cukrot, grízt, és jól összekeverjük.
A tészta tetejére simítjuk, a barackokat megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk, a túró tetejére rakjuk, és megszórjuk porcukorral.
Előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük, hidegen szeleteljük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése