2015. április 10., péntek

Szalonnával és kolbásszal tűzdelt sertéscomb recept







hozzávalók / 4 adag
A húshoz
1 kg sertéscomb (egészben)
15 dkg kolbász (füstölt)
20 dkg füstölt szalonna
5 dkg aszalt szilva
1 ek paprikakrém (ízlés szerint)
5 dkg krémsajt (natúr)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj

A körethez
1 kg burgonya
175 g tejföl
3 ek vaj
só ízlés szerint

elkészítés
A húst megmossuk, és 3 helyen bevágjuk.
Megkenjük paprikakrémmel mindenhol, és a vájatba beletesszük az aszalt szilvát.
A kolbászt 3 felé vágjuk, és minden vájatba teszünk egyet.
A kocka sajtot kibontjuk, és a húst bekenjük vele.
Hímzőfonallal szorosan összekötjük.
Tepsibe tesszük, felöntjük félig vízzel, és lefedve megfőzzük.
Ha megfőtt a hús, leöntjük róla vizet, és kevés olajon tovább sütjük, borsozzuk, sózzuk ízlés szerint.
A szalonnát vékonyra vágjuk, és bevagdossuk, és csak a hús mellé tesszük.
A húst pirulásig sűrűn öntözzük a szalonna zsírjával.
Legvégén levágjuk róla a fonalat.

Köret:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.

Ha megfőtt, leöntjük róla vizet, tejföllel és vajjal összetörjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése