2015. április 10., péntek

Hagymás-karamellás fasírt sütőben sütve







hozzávalók / 4 adag
50 dkg darált sertéshús
3 szelet kenyér
1 db tojás
5 nagy fej vöröshagyma
1 db nagy pritaminpaprika
1 fej kis fokhagyma
10 dkg trappista sajt
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
3 teáskanál méz
bors ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
0.5 dl víz

elkészítés
1 fej hagymát kevés olajon megpirítunk, kevés pirospaprikát adunk hozzá a végén.
A darált húshoz adjuk a hagymát, megpucolt fokhagymát, borsot, a fűszerkeveréket, tojást, a beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb tepsit előkészítünk, a megmaradt hagymákat felkarikázzuk és a pritaminpaprikát is, és a tepsibe tesszük, kevés olajjal.
A fasírtból gombócokat gyúrunk, és a hagymára tesszük, mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.
Sütőben készre sütjük.
A mézet lábasban karamellizáljuk, ne sokáig legyen a tűzön, mert megkeseredik és nagyon bebarnul.
Fél dl vízzel felengedjük a mézet és összeforraljuk.
A kész fasírtokat leszedjük a hagymáról, ráöntjük a karamellás mézet és sütőben még 10 percig összesütjük.
Ha kész, visszarakjuk a fasírtokat és már fogyaszthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése