2015. szeptember 16., szerda

Kinder Bueno süti







Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál morzsa
fél csomag sütőpor
vágott dió
nutella vagy mogyorókrém

A krémhez:
5 dl tej
6 tojás sárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
3 evőkanál liszt
10 dkg étcsokoládé

Egyéb hozzávalók:
babapiskóta vagy háztartási keksz
kakaópor
2 dl tejszín
csokoládé forgács

Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét vágott dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. A megsült meleg tésztát megkenjük nutellával.
A krémhez a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás pudinggal, a liszttel és a tejjel simára főzzük. A krémet kettészedjük, és az egyik felébe a gőz felett olvasztott csokoládét tesszük. Ha kihűltek, 15-15 dkg vajat belekeverünk robotgéppel.
A tésztára kenjük a sárga krémet, arra fektetjük a tejbe mártott kekszet vagy babapiskótát, majd ezt megkenjük a csokis krémmel.
A tetejére lehet 2 dl tejszínből habot verni, azt rákenni és megszórni kakaóporral, vagy csak simán kakaóport szórunk rá.De lehet megszórni csokoládé forgáccsal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése