2015. szeptember 16., szerda

Mákos bonbon meggyes sütemény




HOZZÁVALÓK
A piskótához
6 db tojás
1 csepp citromlé
1 csipet só
5 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
6 evőkanál finomliszt
0.5 csomag sütőpor
3 evő kanál mák

A krémhez
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evő kanál cukor
3 dl tej

A meggy zseléhez
3 dl szénsavas meggy üdítő
1 csomag vaníliás pudingpor
2 kanál bonbon meggy aroma
3 evőkanál cukor

A tetejére
3 evőkanál porcukor 
2 evókanál kakaó
kevés olaj
3 evókanál tej


ELKÉSZÍTÉS
1.A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
2,Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz
Következik a liszt hozzáadása.és a mák hozzá adása A lisztet elkeverjülk a sütőporral és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
3,A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe.
10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
4,Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett.
Kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágjuk a piskótát a formában és az oldalát levesszük.Majd 
ketté vágjuk a piskótát.
5.A vanílás pudingot elkészítjük.Utánna kevés meggy üdítőben elkeverjük a pudinport és cukrot hozzá öntjük a többi meggy üdítöhöz sűrűre befőzzük,tűzről levéve hozzá adjuk a meggy aromát.
6.A piskótát megkenjük a vaníliás pudingal rásimítjuk a meggy zselét a befedjük a piskóta másik felével.
7.A tetejére az összes hozzávalót pár perc alatt össze főzzük a sütemény tetejét bekenjük vele-Hűtőbe 
tesszük legalább 2 öra hosszára, – Anna Laczkó társaságában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése