Hozzávalók:
A tésztához:
- 7 tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek. kakaó
- 11 ek. víz
- 2 evőkanál olaj
A krémhez:
- 7 tojás fehérje
- 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint )
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 5 – 6 dl tej
A tetejére:
- 4 dl Hulala tejszín
- habfixáló
- reszelt csokoládé (vagy kakaópor)
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel és az olajjal. Majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20perc alatt megsütjük.Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon pudingot főzünk. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Keverjük a még forró pudingba, és kenjük a kisült piskóta tetejére. Tegyük vissza a sütőbe további 10–15 percre, közepes hőfokra, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.Ha kihűlt, simítsuk a tetejére a habfixálóval keményre felvert tejszínhabot és szórjuk meg kakaóporral vagy reszelt csokoládéval.Fogyasztásig hűtőben tároljuk, majd kockákra vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése