CSÖRÖGEFÁNK
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál porcukor
- kevés só
- 1 evőkanál rum
A sütéshez:
- olaj
A tálaláshoz:
- porcukor
- lekvár
Elkészítés:
A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a sót, a rumot és az átszitált lisztet. Összedolgozzuk, hogy szép sima tésztát kapjunk, majd fél órát pihentetjük.Újra átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Derelyemetszővel tetszőleges négyszögeket vágunk belőle, és a közepét behasítjuk.Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.Jól lecsöpögtetjük, papírszalvétára szedjük, és porcukorral megszórva, ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése