2025. április 10., csütörtök

Őszibarack süti






hozzávalók / 8 adag

Tészta
70 dkg finomliszt
2 dl tej
20 dkg sertészsír
30 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Töltelék
10 dkg dió (darált dió + a tészta kikapart belseje)
1 dkg cukrozatlan kakaópor
3 ek sárgabaracklekvár
2 ml rumaroma (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej

Díszítés
3 ml vérnarancs aroma
1 db tojásfehérje
3 ek cukor (kristálycukor)

elkészítés
A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet is, melyből egy sima tésztát gyúrunk. A tésztát egy órát pihentessük hűtőben, majd formázzunk dió nagyságú gömböket, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen kaparjuk ki a belsejét!

A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a por - és vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt, a rumaromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát. A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel ragasszuk össze két félgömböt.
A vérnarancs aromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük a barack felületét. Utána tojásfehérjével kenjük le, és kristálycukorba forgatjuk azon pillanatban

FANNY VARÁZS







HOZZÁVALÓK
A TÉSZTÁHOZ
.8 db tojás
.1 dl olaj
.5 kanál cukor
1 csomag sütőpor
15 dkg darált dió
5 púpozott evő kanál liszt

A KRÉMHEZ
2 db vaníliás pudingpor
.fél liter tej
,4 dl erős fekete kávé
fél kocka ráma
2 tojás sárgája
.5 evő kanál cukor
.1 csomag baba piskóta

A TETEJÉRE
fél kocka ráma
.2 nagy evő kanál kakaó
.3 evő kanál cukor
egész dió szemek
.baba piskóta

ELKÉSZÍTÉS
1.A tojásokat ketté választjuk a fehérjét kemény habbá verjük.A sárgájával elkeverjük a diót.olajat,és a cukrot.
2,A liszthez keverjük a sütőport A fehérjéhez kanalanként adjuk a lisztet és tojássárgáját óvatosan össze keverjük.
3.Ki olajozott ,sütőpapíral bélelt tepsibe öntjük a masszát és kb lassú tűzön 15 perc alatt készre sütjük.,Ha
kihűlt a tészta ketté vágjuk.
4.3 dl kávéval ,a tojással a cukorral alaposan elkeverjük a pudingot,4 dl tejbe tesszük a rámát és bele öntjük a pudingot alaposan kevergetés melett sűrű krémet főzünk belőle.
5.A krém felével megkenjük a tésztát a maradék tejbe öntjük a kávét és bele áztatjuk a baba piskótát,a tetejére hagyjunk egy párat díszítésnek a baba piskótából-
6,Kirakjuk a süteményt baba piskótával és be fedjük a maradék krémmel és ráhelyezzük a tetejét.
7.A rámát a kakaót a cukrot össze főzzük,megkenjük a süteményünk tetejét vele.Díszítjuk dióval ,piskótával.



ZÖLDALMÁS SÜTEMÉNY






HOZZÁVALÓK
A PISKÓTÁHOZ
6 db tojás
1 csepp citromlé
1 csipet só
5 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
6 csapott ek finomliszt
0.5 csomag sütőpor

Az ALMA TÖLTELÉKHEZ
1 kg zöld alma
5 evő kanál citromlé
5 evő kanál cukor

A TÚRÓ TÖLTELÉKHEZ
80 dkg túró
fél kocka ráma
6 evő kanál porcukor

A ZSELÉHEZ
7 dl zöld alma szénsavas üdiítő
3 kis kanál mandula aroma
3 csomag vaníliás puding por
5 kanál cukor


ELKÉSZÍTÉS
1,A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.

2,Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz
Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjülk a sütőporral és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe.
10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.

3.Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett.Ha kihűlt 
a piskóta ketté vágjuk.

4.Az almát megpucoljuk lereszeljük ,kinyomjuk a léből ,végül hozzá adjuk a citrom levet a cukrot össze főzzük kb 10 perc alatt.

5.A túró krémhez a vajat alaposan elkeverjük a rámával ,majd hozzá adjuk a túrót és jól elkeverjük.

6.A 3 csomag vaníliás cukrot össze keverjük az aromával kevés üdítővel a cukorral.Feltesszük a maradék 
üdítőt a tűzre ,hozzá adjuk a pudinkot addig keverergetjük még benem sűrűsödik,

7,ÖSSZEALLÍTÁS .Az első piskóta lapot megkenjük az alma felével ,rásimítjuk a fele túró tölteléket és mehet a fagyasztóba 10 percre.Ha kivettük a fele üdítős pudingot rátesszük és 10 percre megint fagyasztóba tesszük.

8.Kivettük a fagyasztóból megkenjük a maradék almával és túróval,rátesszük a pikóta tetejét és a maradék zselével lekenjük a fagyasztóba tesszük megint 10 s tegyük át a hűtőbe 2 óra múlva fogyaszthetó

MÁKOS DIÓS GUBA SÜTEMÉNY





A piskótához
3 tojás
1 nagy evőkanál liszt
fél csomag sütőpör
fél kanál olaj
1 evőkanál cukor

A mákos guba hozzávalói:
7 db vajas kifli
1 l tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor (nyírfacukor)
15 dkg darált mák
1 nagyobb citrom reszelt héja
1 mk őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola (elhagyható)

A diós guba hozzávalói
7 db vajas kifli
1 l tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor (nyírfacukor)
15 dkg dió
1 nagyobb citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS
1.Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáadjuk a citromhéjat, a szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük. Ráöntjük a kiflikarikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot.
2.A diós gubát ugyan úgy készítjük el mint a mákos gubát.
3.Piskótát készítünk a szokásos módon 30 20 a tepsi méret.Kikenjük tepsit a vajjal 
felváltva bele nyomkodjuk a mákos és diós masszát.Eőtte feltétlen zsír papírral béleljük ki a tepsit.majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.A piskótát megkenjük vajjal és ráhejezzük a megsült gubánkat.
4.A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet. Először egy keveset merünk belőle a tojássárgás keverékhez (hőkiegyenlítés), majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.

A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfixszel, és habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk mákkal.





Meggy varázs






Hozzávalók:
6 tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
2 ek keserű kakaópor
1 cs sütőpor
1 dl étolaj

A krémhez:
4 evőkanál tejföl
25 dkg margarin
20 dkg porcukor 
50 dkg túró
50 dkg magozott meggy
kis fahéj
1 kanál cukor

A tetejére:
2 cs. puncs puding
7 dl szénsavas meggyes üdítő
4 evő kanál cukor

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül lassan belecsorgatjuk az olajat és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük., elsimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. A krémet, a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A meggyet összekeverjük a fahéjjal, és a kanál cukorral, majd a túrós krém tetejére szórjuk. (friss meggy hiányában befőttből is elkészíthetjük)
A meggyes zseléhez,az üdítőből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük. Ha langyosra hűlt, a sütemény tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Kockákra vágva kínáljuk.

Kozák sapka recept







hozzávalók / 12 adag
A tésztához
8 db tojás
400 g porcukor
250 g finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez
450 ml tej
3 evőkanál finomliszt
380 g vaj (vagy margarin)
300 g porcukor
30 ml rum
Az oldalára és a tetejére
10 dkg kókuszreszelék
4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek porcukor
50 g vaj
2 ek citromlé



Elkészítés
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojássárgáját habosra keverjük a 400 g porcukorral.  A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd felváltva a sárga masszához adagoljuk a lisztet és a habot, vigyázva, hogy ne törjön össze nagyon a hab.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ezalatt, de lehet előtte is, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel teljesen simára kikeverjük, és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Habosra keverjük a 300 g porcukrot a 380 g vajjal, és a kihűlt lisztes masszát ebbe beleöntjük, jól beledolgozzuk.
A végén beleöntjük a rumot is.
A kihűlt kakaós tésztát 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Minden darabot keresztben kettévágunk, megkenjük a krémmel, (jó teáskanálnyi) visszahelyezzük a tetejét, az oldalát is szépen körbekenegetjük, és a kókuszreszelékbe beleforgatjuk az oldalukat.
Most elkészítjük a csokit a tetejére. MIndent jól összekeverünk, és 1-2 perc alatt felmelegítjük. 
A sapkák tetejét az elkészült forró csokival vonjuk be.
Betesszük a hűtőbe, és fogyasztásig ott tartjuk.

Málnás túró varázs







Hozzávalók:
6 tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
2 ek keserű kakaópor
1 cs sütőpor
1 dl étolaj

A krémhez:
4 evőkanál tejföl
25 dkg margarin
20 dkg porcukor 
50 dkg túró

A tetejére:
2 cs. puding 
7 dl szénsavas málna üdítő
4 evő kanál cukor


 Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A  fehérjét kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül lassan belecsurgatjuk az olajat és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük.
A masszát, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt azzal is keverjük egy kicsit. A túrós krémet a tészta tetejére simítjuk.
A málna zseléhez  a málna üdítőből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, de közben néha megkeverjük. Ha langyosra hűlt a krém tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk.

Méteres kalács






Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
20 dkg cukor (lehet porcukor vagy kristálycukor is)
1,5 dl olaj
1,5 dl langyos víz
38 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:
2 csomag főzős pudingpor
7 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg margarin
1 rumaroma

A tetejére:
csokoládé vagy tortabevonó



Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.

A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük.  A margarint kihabosítjuk a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor apránként beledolgozzuk a cukros margarint.
A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a pudingos krémmel. A tetejét vízgőz felett megolvasztott tortabevonóval vonjuk be.
Megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon, majd ferdén szeletelve kínáljuk.

BONBON MEGGYES SÜTEMÉNY








A MÁKOS RÉTEGHEZ
15 dkg cukor
15 dkg finomliszt
6 db tojás
3 evőkanál víz
0.5 dl napraforgó olaj
0.5 csomag sütőpor
10 dkg mák (őröletlen)

A KRÉMHEZ
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
2 evőkanál cukor
fél kocka ráma

A MEGGY ZSELÉHEZ
6 dl meggy üdítő szénsavas 
1 nagy evőkanál bonbon meggy aroma
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor

A MEGGY RÉTEGHEZ
1 üveg magozott meggy befótt
1 nagy kanál bonbon meggy aroma
1 dl szénsavas meggy üdítő
3 evókanál cukor

ELKÉSZÍTÉS
1,Egy 30 -20 tepsi formát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
2.Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz
Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjük a sütőporral és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
3.A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe.
10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
4.Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett.
Kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágjuk a piskótát a formában és az oldalát levesszük.
Óvatosan rácsra tesszük és az aljáról levesszük a sütőpapírt. (Időnként én megfordítom, hogy ne ragadjon rá a piskóta a rácsra).Ha kihűlt ketté vágjuk.
5,A mákos piskótához a tojássárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe ,belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük a piskótát.
6.A pudingot elkészítjük a rajta található utasítások szerint.Mikor langyosra hűlt elkeverjük benne a rámát alaposan
7.A meggy zseléhez kevés üdítőben elkeverjük a pudingot és a aromát a cukrot alaposan A többi üdítőhöz
öntjük és tűzön addig kevergessük még benem sűrúsödik.
8.A kimagozott meggyet alaposan elkeverjük az aromával .cukorral és a üdítövel.

ÖSSZEÁLLÍTÁS
8.Az első piskóta lapra rátesszük a mákos lapot,erre jön a vaníliás krém.Ezt megszórjuk a meggyel minden
hová jusson belőle.Megfelezzük a meggy zselét .és lekenjük a sütinket vele.Most tegyük be a fagyasztóba
10 percre.
9.Végül ráhelyezzük a piskóta tetejét a süteményünkre és a maradék meggy zselével lekenjük.Hűtőbe téve 
4 óra múlva fogyasztható-

Narancs krémes sütemény







HOZZÁVALÓK
A PISKÓTÁHOZ
8 db tojás
1 csepp citromlé
1 csipet só
5 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
6 evőkanál finomliszt
0.5 csomag sütőpor
2 evő kanál kakaó

A KRÉMHEZ
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
200 g kristálycukor
1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
2 db narancs héja
220 ml narancs leve
4 cl citromlé
100 g vaj

A TETEJÉRE
marcipán

ELKÉSZÍTÉS
1,Egy 30-20 tepsi formát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
2,Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz
Következik a liszt hozzáadása. és a kakaó A lisztet elkeverjülk a sütőporral és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe.
10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
3,Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett.
Kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágjuk a piskótát a formában és az oldalát levesszük.
Óvatosan rácsra tesszük és az aljáról levesszük a sütőpapírt. (Időnként én megfordítom, hogy ne ragadjon rá a piskóta a rácsra) Kész, 3 felé vágjuk.
4.Egy tálba üssük bele a tojást, verjük fel kissé, majd adjuk hozzá a cukrot és a keményítőt.
Hozzáöntjük a narancs levét és beletesszük a narancs lereszelt héját.gy lábosban 2 ujjnyi vizet melegítünk. Ráhelyezzük a tálat, ügyelve arra, hogy ne érjen a vízbe bele és sűrű krémmé főzzük kb. 15 perc alatt. Levesszük a vízfürdőről és még melegen belekeverjük a vajat. Félretesszük és kihűtjük.
5.Megtöltjük krémmel a piskótánkat és a tetejét díszítjük marcipánnal.

KÓKUSZOS KRÉMES

ADAPTIV





A tésztához
30 dkg finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
12 dkg cukor
1 csomag sütőpor
15 dkg margarin
1 db tojás
A fehér krémhez
6 db tojásfehérje
12 dkg cukor
25 dkg kókuszreszelék

A sárga krémhez
6 db tojássárgája
3 evőkanál finomliszt
3 dl tej
25 dkg margarin
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
20 dkg étcsokoládé
4 ek kókuszreszelék

Elkészítés
A tésztához előbb a vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Míg felverjük a tojásfehérjét a cukorral és hozzákeverjük a kókuszt, a tésztát hűtőbe tesszük.
Ezután két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd elegyengetjük rajta a tojásfehérjés krémet.
Kinyújtjuk a másik felét is, és rátesszük a fehér krém tetejére. Előmelegített sütőben megsütjük.
Míg sül, megfőzhetjük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés (2 merőkanálnyi) meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő (szintén nem forró) tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
Ezután hagyjuk kihűlni, eközben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje. A margarint pedig kivesszük a hűtőből (mert fontos, hogy a krém és a margarin ugyanolyan hőmérsékletű legyen!).
Ha kihűlt a krém, a margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a krémmel homogén masszává vegyítjük, és a kihűlt tésztás réteg tetejére terítjük.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a sütemény tetején, majd megszúrjuk kókuszreszelékkel.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük

Tejszínes kukoricás sertéscomb recept








hozzávalók / 4 adag
1 kg sertéscomb
20 dkg csemegekukorica
1 kg burgonya
2 dl növényi tejszín
20 dkg ementáli sajt
1 közepes db fehér hagyma
1 csipet só
bors ízlés szerint
1 teáskanál füstölt pirospaprika
5 ek napraforgó olaj
1 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt

Elkészítés
A húst megmossuk, és hosszú csíkokra vágjuk.
Feltesszük főni az apróra vágott fokhagymával, borssal, sóval, ételízesítővel.
A főzőtejszínt kikeverjük a liszttel, a sajttal, a megpucolt apróra vágott hagymával.
Mikor a hús teljesen megpuhult, öntünk rá olajat, és lepirítjuk, ráöntjük a kukoricát és az elkészített tejszínt.
2 perc alatt összefőzzük, és megszórjuk pirospaprikával.
Krumplipürével tálaljuk.
költség: 2000 Ft
elkészítettem: 9 alkalommal